CARIKETENANGAN.COM

NUKILAN RAYYAN

Rayyan seorang ‘anak pulau’ yang sudah lama berpindah ke ibu kota Kuala Lumpur. Dek pengalaman bercuti di beberapa buah pulau dalam dan luar negara, Rayyan mulai sedar ada sesuatu yang kurang senang jika berjalan di Pulau Perhentian… Lenguh,terlalu rushing,semua ada.

Lama juga Rayyan termenung, akhirnya ku nekad jua untuk kembali berkhidmat di kampung halaman. Kawan2 juga mengaku, holiday di Pulau Perhentian sangat memenatkan!

Kita kena buat sesuatu ni geng, untuk pastikan orang luar yg datang dapat percutian yg mereka idamkan… Dorang datang jauh2 untuk hilangkan stress, jangan kita tambahkan stress mereka pula.

Kita pilih tempat2 yg rare sahaja mereka patut pergi.. Tempat2 yang geng kampung kita je tau hahaha Dalam masa yang sama, mereka pun dapat belanja followers masing-masing dengan view yg impressive dan luxury pada satu masa. Jimat duit dorang tak perlu bercuti dua tempat kan.

Biar mereka tahu bahawa Pulau Perhentian adalah pulau ke 13 tercantik di dunia tau! Bukan biasa2… Terletak di negeri keropok lekor je..

Terengganu kita comel lote..

NUKILAN
RAYYAN

Rayyan seorang ‘anak pulau’ yang sudah lama berpindah ke ibu kota Kuala Lumpur. Dek pengalaman bercuti di beberapa buah pulau dalam dan luar negara, Rayyan mulai sedar ada sesuatu yang kurang senang jika berjalan di Pulau Perhentian… Lenguh,terlalu rushing,semua ada.

Lama juga Rayyan termenung, akhirnya ku nekad jua untuk kembali berkhidmat di kampung halaman. Kawan2 juga mengaku, holiday di Pulau Perhentian sangat memenatkan!

Kita kena buat sesuatu ni geng, untuk pastikan orang luar yg datang dapat percutian yg mereka idamkan… Dorang datang jauh2 untuk hilangkan stress, jangan kita tambahkan stress mereka pula.

Kita pilih tempat2 yg rare sahaja mereka patut pergi.. Tempat2 yang geng kampung kita je tau hahaha Dalam masa yang sama, mereka pun dapat belanja followers masing-masing dengan view yg impressive dan luxury pada satu masa. Jimat duit dorang tak perlu bercuti dua tempat kan.

Biar mereka tahu bahawa Pulau Perhentian adalah pulau ke 13 tercantik di dunia tau! Bukan biasa2… Terletak di negeri keropok lekor je..

Terengganu kita comel lote..

LET’S DIVE DEEPER

kampung kuala besut

Sinilah daerah yang dikatakan terletaknya pulau ke-13 tercantik dunia tersebut. Tempatnya nyaman,damai. Jalan jammed setahun sekali saja, tu pun di pagi raya. Kita akan kekal tenang disini

Tapi yang paling best kat sini adalah lauk pagi, sangat berbisa bagi orang kampung,makan hari hari pun tak puas.

Kalau korang tiba awal kat jeti kuala besut,Amir akan bawa korang breakfast kt kedai paling famous di kuala besut ni dulu. Bagi mood korang happy.

Untuk yang ambil departure trip tengahari,Amir akan tapau siap2,jangan risau, Rayyan belanja,Inshaallah.

Jeti perhentian

Sinilah tempat rayyan membesar, di balik kesibukan boat keluar masuk, sempat rayyan and the geng melompat membuat terjunan ala2 pandalela rinong.

Jarang anak pulau tak mahir berenang. Sekarang pun kalau korang datang, masih ramai anak2 kecil yang meneruskan tradisi rayyan dan kawan2 masa kecil dulu.

Jujur cakap, mereka ni macam “build different” . Dikala anak2 lain sibuk dengan gadget masing2, mereka pula sibuk dengan aktiviti anak jantan zaman atok nenek kita. Tengok gelagat dorang saja pun boleh buatkan kita tersenyum bahagia.

 

perhentian island

Hijau flora dan jernih laut adalah kombinasi yang lengkap untuk healing.

Rayyan tau, life kat bandar memang memberi tekanan,

Sebab tu kena datang sini untuk refresh balik.

Kat sini tak ada bunyi hon, tak ada motor lalu lalang, yang ada cuma nyanyian angin pantai dan ombak yang mendayu dayu. Rayyan risau korang jadi mcm Mat Dan je, dah taknak balik England sebab terlalu obses dengan kehidupan pulau.

Haha gurau je ! Korang kena balik sambung kerja, baru boleh datang lagi !

TEAM KAMI

Team kami terdiri dari kawan-kawan yang menetap di Pulau Perhentian. Bagi memastikan keselamatan anda terjamin, setiap ahli kami harus menjalani training dan mendapatkan lesen-lesen yang penting.

89D93AD4-1E2A-4F65-AC87-C6C0B403386B

Dak Amir
-Chief Instructor
-Head Tour Guide
-Perhentian Expert

92590CC3-D1F3-4830-89FD-44FC947BE35D

Dak Adam
-Marketing Director
-Business Development

CAD6FF33-12E0-489B-A4D5-C60941ADF10D

Miss Arissa
-Administration
-Head Customer Service

Dak Rayyan
-Business Owner